Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Meille tärkeintä on laadukas työ ja tyytyväiset asiakkaat.

Ilmastoinnin puhdistus hoituu meiltä huolellisesti ja luotettavasti, koska ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tekee aina omat ammattitaitoiset työntekijämme. Teemme ilmanvaihtokanavien puhdistuksia kaikkiin rakennuksiin, joissa on ilmanvaihto. Tyypillisiä työkohteitamme ovat mm. kerros– ja rivitalot, teollisuus, liiketilat ja ravintolat. Palvelemme asiakkaita koko Etelä-Suomen alueella. 

Ilmanvaihtokanavien puhdistus säännöllisesti kannattaa

Ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa säännöllisesti, esimerkiksi paloturvallisuuden ja hyvän sisäilman laadun takaamiseksi huoneistoissa. Kerran vuodessa tulisi puhdistaa sellaiset kohteet, jotka sijaitsevat teollisissa tai muissa tiloissa, joissa ilmanvaihtokanaviin kertyy runsaasti herkästi paloa levittäviä aineita. 

Tällaisia kohteita ovat mm.

  • ravintoloiden
  • maalaamojen
  • puusepän tilojen
  • tekstiilitehtaiden
  • pesuloiden
  • leipomoiden ja savustamojen ilmanvaihtokanavat ja laitteistot

Myös kerran vuodessa tulisi puhdistaa kohteet, joissa teollisesti tai teknisesti käsitellään palavia nesteitä. Vähintään viiden vuoden välein tulisi puhdistaa sairaaloiden, vanhainkotien, suljettujen rangaistuslaitosten, päiväkotien, koulujen, hotellien, lomakotien, asuntoloiden ja ravintoloiden ilmanvaihtokanavat ja laitteistot. Asuinrakennuksissa puhdistus on suositeltavaa noin 5-7 vuoden välein.

Miten ilmastoinnin puhdistus tehdään?

Ilmanvaihtokanava tai –järjestelmä alipaineistetaan ja harjataan puhtaaksi kelavaijeriharjalla. Se irroittaa IV-putkien sisäpuolisen lian ja pölyn, joka ohjataan ulos tai sisätiloissa suodatinlaatikkoon. Ilmanvaihtoputkien puhdistus tehdään käymällä läpi venttiili kerrallaan. Lopuksi ilmanvaihtoventtiilit puhdistetaan ja venttiilien tiivisteet tarkastetaan ennen takaisin asentamista. 

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hyödyt

Säännöllisen ilmastoinnin puhdistuksen hyödyt ovat tärkeitä ja melko ilmeisiä asioita. Suurin yksittäinen hyöty on luonnollisesti sisäilman puhtauden takaaminen. Kun pöly ja lika puhdistetaan, paranee huoneiston sisäilma huomattavasti. 

Toinen hyöty on laitteiden toimintakyky ja niiden pysyminen energiatehokkaina. Kolmas tärkeä etu on paloturvallisuuden edistäminen. 

Tilaa ilmastointikanavien puhdistus

Ilmanvaihto Lindroos Oy palvelee kaikissa ilmastointikanavien puhdistuksissa kokemuksella ja ammattitaidolla Etelä-Suomen alueella. Voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse  tai yhteydenottolomakkeen kautta. Vastaamme tarjouspyyntöihin ja sähköposteihin 1-2 vuorokauden aikana. Nopeimmin tavoitat meidät soittamalla puh. 044 251 4835.

Pienempiin kohteeseen pystymme antamaan hinta-arvion jo puhelimessa, laajempiin kohteisiin teemme mielellämme kartoituskäynnin. Työt pystymme yleensä aloittamaan viimeistään 2 viikon kuluessa tilauksesta. Pienempiä kohteita pystymme hoitamaan mahdollisesti hyvinkin nopealla aikataululla, soita ja kysy lisää! 

Pyydä tarjous tai tilaa kartoituskäynti